Cum iti poți schimba dinamica din relația de cuplu

Daca vrei sa schimbi dinamica relatiei tale sau sa iti imbunatatesti viata, este necesar sa iti asumi responsabilitatea, indiferent de ceea ce face sau nu cealaltă persoană.

Învinovățirea bărbaților este modul în care copilul interior evită să experimenteze rușinea și durerea emoțională din jurul unei dinamici relaționale în care încă se simte neputincios.

Copilul interior care dă vina pe bărbați spune: Refuz să mă privesc în această situație pentru că mă doare prea mult. Cumva din cauza ca nu sunt suficient de bun mi se întâmplă în continuare acest lucru. Voi face orice pentru a evita să mă simt din nou așa.

Dar în efortul de a se proteja, isi intareste inconstient credința că ceva este în neregulă cu el

Pentru a actiona din instanta de Adult, este necesar sa iti asumi responsabilitatea personală și emoțională.

Nu poți schimba sau îmbunătăți dinamica relației până când nu vezi cu clar care este  rolul tău în ea. Să-ți vezi partea ta nu neagă rolul celorlalti în acea dinamica, dar numai atunci când o vezi pe a ta o poți vedea cu claritate pe a lor.

Când simți că ceea ce experimentezi este cu adevărat din cauza a ceea ce ești, adică sunt rău, nu suficient de bun, este ceva în neregulă cu mine, nu vezi clar.

Asumarea responsabilității personale îți permite să începi  să creezi un spațiu emoțional atât de necesar între tine și credința plină de rușine care spune: „Acesta este din cauza  a CINE sunt eu”.

Responsabilitatea personală este SINGURA modalitate prin care poți începe să-ți construiești convingerea că ai puterea de a îmbunătăți lucrurile, ceea ce în sine este un antidot pentru povestea rușinii care îți spune că ceva nu este în regulă cu tine.

În cadrul ședințelor de psihoterapie de cuplu online, veți învață cum sa comunicați în situațiile conflictuale, cum sa va înțelegeți și sa va focusată pe resurse.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *